Kuřecí prsa nadívaná houbovou nádivkou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kuřecí prsa |
600 g |
Lišky čerstvé |
200 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
50 g |
Slunečnice - semena |
100 g |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nadrobno nasekáme lišky, oloupanou cibuli a česnek. Najemno pokrájíme petrželovou nať. Houby, cibuli a česnek opečeme na pánvi na rozehřátém másle. Osolíme, opepříme a přidáme ke směsi nasekanou petrželovou nať. Pak opečenou směs necháme vychladnout.
- Kuřecí prsa bez kůže očistíme a nařízneme do nich ostrým nožem kapsu. Prsa osolíme a opepříme a kapsu naplníme houbovou směsí a sepneme párátky.
- Pak prsa obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a slunečnicových semenech. Smažíme prsa na oleji z každé strany 4 minuty. Pak podáváme.