Kuřecí prsa nadívaná houbovou nádivkou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Kuřecí prsa 600 g
Lišky čerstvé 200 g
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 50 g
Slunečnice - semena 100 g
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nadrobno nasekáme lišky, oloupanou cibuli a česnek. Najemno pokrájíme petrželovou nať. Houby, cibuli a česnek opečeme na pánvi na rozehřátém másle. Osolíme, opepříme a přidáme ke směsi nasekanou petrželovou nať. Pak opečenou směs necháme vychladnout.
  2. Kuřecí prsa bez kůže očistíme a nařízneme do nich ostrým nožem kapsu. Prsa osolíme a opepříme a kapsu naplníme houbovou směsí a sepneme párátky.
  3. Pak prsa obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a slunečnicových semenech. Smažíme prsa na oleji z každé strany 4 minuty. Pak podáváme.