Plněný zapečený kapr

Ingredience


Cibule 1 ks
Kapr obecný 800 g
Kmín drcený 8 g
Máslo čerstvé 40 g
Pepř černý mletý 5 g
Sádlo škvařené 5 g
Slanina vepřová 100 g
Sůl 20 g
Šunka dušená 200 g
Tvarůžky olomoucké malé 200 g
Vejce slepičí 2 ks
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na sádle osmažíme kostičky slaniny a na ní zpěníme cibuli, přisypeme nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a podusíme na mírném ohni. Zalijeme rozšlehanými vejci a za stálého míchání usmažíme.
  2. Pekáč vymazaný máslem vysteleme plátky šunky, na ně rozložíme osolené a kmínem posypané porce (podkovy) kapra a dutinu v podkově vyplníme smaženými vejci. Povrch potom pokryjeme plátky tvarůžků a upečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.