Plněný zapečený kapr
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kapr obecný |
800 g |
Kmín drcený |
8 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sádlo škvařené |
5 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
20 g |
Šunka dušená |
200 g |
Tvarůžky olomoucké malé |
200 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na sádle osmažíme kostičky slaniny a na ní zpěníme cibuli, přisypeme nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a podusíme na mírném ohni. Zalijeme rozšlehanými vejci a za stálého míchání usmažíme.
- Pekáč vymazaný máslem vysteleme plátky šunky, na ně rozložíme osolené a kmínem posypané porce (podkovy) kapra a dutinu v podkově vyplníme smaženými vejci. Povrch potom pokryjeme plátky tvarůžků a upečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.