Chřest se smetanovou omáčkou

Ingredience


Chřest bílý 1 kg
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pažitka 10 g
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Voda pitná 1375 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chřest omyjeme a odřízneme dřevnaté konce. Oloupeme jej a v osolené vodě uvaříme doměkka.
  2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji částí vývaru z chřestu, rozšleháme a povaříme.
  3. Nakonec vmícháme žloutek rozkvedlaný v mléce, přidáme zpět chřest a prohřejeme.
  4. Podáváme s rýží a zdobíme nasekanou pažitkou.