Chřest se smetanovou omáčkou
Ingredience
Chřest bílý |
1 kg |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
10 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1375 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chřest omyjeme a odřízneme dřevnaté konce. Oloupeme jej a v osolené vodě uvaříme doměkka.
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji částí vývaru z chřestu, rozšleháme a povaříme.
- Nakonec vmícháme žloutek rozkvedlaný v mléce, přidáme zpět chřest a prohřejeme.
- Podáváme s rýží a zdobíme nasekanou pažitkou.