Kuřecí prsa s bylinkovou nádivkou

Ingredience


Bazalka 10 g
Česnek 2 stroužek
Estragon 10 g
Kerblík 10 g
Kuřecí prsa 600 g
Máslo čerstvé 30 g
Pažitka 10 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 10 g
Šalotka 1 ks
Sůl 2 špetka
Sýr Ementál (Primátor) 20 g
Víno bílé 100 ml
Zakysaná smetana 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nasekáme tedy pažitku, kerblík, petrželku, estragon a bazalku nadrobno a smícháme. Oloupeme šalotku a česnek a posekáme je na malé kostičky, část z nich si odložíme stranou a zbytek přimícháme k bylinkám. Sýr nastrouháme a vmícháme do bylinkové směsi.
  2. Kuřecí prsa bez kůže očistíme a nařízneme do nich ostrým nožem kapsu. Osolíme je a opepříme. Naplníme je bylinkovou směsí a sepneme párátky. Rozehřejeme máslo a prsa opékáme z každé strany 4 minuty. Pak vyndáme z pánve.
  3. Na pánev přidáme zbytek šalotky, zalijeme bílým vínem a vaříme, dokud nezhoustne. Pak vmícháme zakysanou smetanu a znovu vaříme, než zhoustne. Do omáčky pak přidáme zbytek pažitky. Před podáváním kuřecí prsa přelijeme omáčkou.