Kuřecí prsa s bylinkovou nádivkou
Ingredience
Bazalka |
10 g |
Česnek |
2 stroužek |
Estragon |
10 g |
Kerblík |
10 g |
Kuřecí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Pažitka |
10 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
2 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
20 g |
Víno bílé |
100 ml |
Zakysaná smetana |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nasekáme tedy pažitku, kerblík, petrželku, estragon a bazalku nadrobno a smícháme. Oloupeme šalotku a česnek a posekáme je na malé kostičky, část z nich si odložíme stranou a zbytek přimícháme k bylinkám. Sýr nastrouháme a vmícháme do bylinkové směsi.
- Kuřecí prsa bez kůže očistíme a nařízneme do nich ostrým nožem kapsu. Osolíme je a opepříme. Naplníme je bylinkovou směsí a sepneme párátky. Rozehřejeme máslo a prsa opékáme z každé strany 4 minuty. Pak vyndáme z pánve.
- Na pánev přidáme zbytek šalotky, zalijeme bílým vínem a vaříme, dokud nezhoustne. Pak vmícháme zakysanou smetanu a znovu vaříme, než zhoustne. Do omáčky pak přidáme zbytek pažitky. Před podáváním kuřecí prsa přelijeme omáčkou.