Litomyšlské špagety

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Maso mleté - mix 300 g
Olej olivový 30 ml
Olej slunečnicový 30 ml
Oregano sušené 10 g
Pepř černý mletý 6 g
Protlak rajčatový 200 ml
Špagety 400 g
Sůl 8 g
Tvarůžky olomoucké malé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špagety uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a zakapeme olivovým olejem.
  2. Na oleji osmahneme cibuli nadrobno, přidáme oregano a necháme zpěnit. Vložíme mleté maso, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran, obracečkou od sebe oddělujeme, aby se maso nespeklo do větších kusů. Přidáme rajský protlak a prolisovaný česnek a krátce povaříme. Nakonec přisypeme nastrouhané tvarůžky a už jen zahříváme, aby se ve směsi rozpustily. Omáčku vmícháme do špaget a rozdělíme na jednotlivé porce.