Litomyšlské špagety
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Maso mleté - mix |
300 g |
Olej olivový |
30 ml |
Olej slunečnicový |
30 ml |
Oregano sušené |
10 g |
Pepř černý mletý |
6 g |
Protlak rajčatový |
200 ml |
Špagety |
400 g |
Sůl |
8 g |
Tvarůžky olomoucké malé |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Špagety uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a zakapeme olivovým olejem.
- Na oleji osmahneme cibuli nadrobno, přidáme oregano a necháme zpěnit. Vložíme mleté maso, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran, obracečkou od sebe oddělujeme, aby se maso nespeklo do větších kusů. Přidáme rajský protlak a prolisovaný česnek a krátce povaříme. Nakonec přisypeme nastrouhané tvarůžky a už jen zahříváme, aby se ve směsi rozpustily. Omáčku vmícháme do špaget a rozdělíme na jednotlivé porce.