Sýr z ovesného hrnce - Hafenkas
Ingredience
Kmín celý |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
2 kávová lžička |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Tvaroh měkký |
1.5 kg |
Tvaroh tvrdý |
1.5 kg |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Stejné množství tvrdého a měkkého tvarohu dáme do 2 mís. Oba druhy tvarohu osolíme, posypeme kmíneme a pepřem. Vezmeme kameninovou nádobu s víkem přiměřené velikosti a střídavě budeme vrstvit tvrdý a měkký tvaroh na sebe. Každou vrstvu dobře stlačíme. Nádobu musíme naplnit až po okraj. Povrch zakryjeme pergamenovým papírem a víko pevně upevníme. Nádobu vložíme do sudu s ovsem asi na 14 dní. Po této době můžeme sýr podávat.