Sýr z ovesného hrnce - Hafenkas

Ingredience


Kmín celý 1 polévková lžíce
Pepř bílý 2 kávová lžička
Sůl 1 polévková lžíce
Tvaroh měkký 1.5 kg
Tvaroh tvrdý 1.5 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Stejné množství tvrdého a měkkého tvarohu dáme do 2 mís. Oba druhy tvarohu osolíme, posypeme kmíneme a pepřem. Vezmeme kameninovou nádobu s víkem přiměřené velikosti a střídavě budeme vrstvit tvrdý a měkký tvaroh na sebe. Každou vrstvu dobře stlačíme. Nádobu musíme naplnit až po okraj. Povrch zakryjeme pergamenovým papírem a víko pevně upevníme. Nádobu vložíme do sudu s ovsem asi na 14 dní. Po této době můžeme sýr podávat.