Olomoucké rýžové smaženky
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Mléko polotučné |
3 dl |
Mouka polohrubá |
100 g |
Olej slunečnicový |
2 dl |
Petržel - nať |
30 g |
Rýže loupaná |
150 g |
Strouhanka |
200 g |
Sůl |
9 g |
Šunka dušená |
50 g |
Tvarůžky olomoucké věnečky |
150 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Rýži propláchneme vodou a zalijeme dvojnásobkem mléka, osolíme. Uvaříme doměkka, nejlépe tak, aby se všechno mléko vstřebalo. Pokud se mléko vyvaří a rýže není hotová, v průběhu vaření přilijeme mléko. Do vychladlé rýže vmícháme šunku na kostičky, 1 vejce, nasekanou petržel a zahustíme moukou.
- Do věnečku tvarůžku umístíme 1/2 stroužku česneku, pomocí fólie obalíme tvarůžek rýžovou hmotou a vytvarujeme placku. Tu obalíme v ušlehaném vejci a strouhance a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova.