Olomoucké rýžové smaženky

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Mléko polotučné 3 dl
Mouka polohrubá 100 g
Olej slunečnicový 2 dl
Petržel - nať 30 g
Rýže loupaná 150 g
Strouhanka 200 g
Sůl 9 g
Šunka dušená 50 g
Tvarůžky olomoucké věnečky 150 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži propláchneme vodou a zalijeme dvojnásobkem mléka, osolíme. Uvaříme doměkka, nejlépe tak, aby se všechno mléko vstřebalo. Pokud se mléko vyvaří a rýže není hotová, v průběhu vaření přilijeme mléko. Do vychladlé rýže vmícháme šunku na kostičky, 1 vejce, nasekanou petržel a zahustíme moukou.
  2. Do věnečku tvarůžku umístíme 1/2 stroužku česneku, pomocí fólie obalíme tvarůžek rýžovou hmotou a vytvarujeme placku. Tu obalíme v ušlehaném vejci a strouhance a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova.