Telecí karé na ragú z ředkviček a baby karotky
Ingredience
Demi glace |
4 dl |
Karotka |
150 g |
Máslo bylinkové |
50 g |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Patison |
250 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Ředkvička |
100 g |
Sůl |
2 špetka |
Telecí pečeně |
700 g |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Brambory |
400 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Solamyl |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oškrábeme a v osolené vodě uvaříme tak, aby střed zůstal tvrdý. Scedíme, necháme vychladnout, a poté nahrubo nastrouháme. Přidáme vejce, solamyl, ochutíme solí a pepřem a spojíme.
- Do středně rozpálené pánve kápneme trochu oleje a z bramborového těsta lžící vytváříme resty o výšce max. 1 cm. Po obou stranách opečeme.
- Maso rozdělíme na porce a na rozpáleném oleji zprudka z obou stran opečeme. Přemístíme do zapékací mísy, poklademe plátky bylinkového másla a v troubě předehřáté na 170°C pečeme cca 15 minut.
- Mezitím si připravíme zeleninu. Baby karotku, ředkvičky a patizony očistíme, vložíme do vody ochucené solí a 1 lžičkou másla a povaříme max. 3 minuty. Po vyjmutí necháme okapat a orestujeme společně s tymiánem na olivovém oleji.
- Maso rozdělíme na talíře, doplníme zeleninou, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.