Telecí karé na ragú z ředkviček a baby karotky

Ingredience


Demi glace 4 dl
Karotka 150 g
Máslo bylinkové 50 g
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Olej olivový 1 polévková lžíce
Patison 250 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Ředkvička 100 g
Sůl 2 špetka
Telecí pečeně 700 g
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Brambory 400 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Solamyl 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oškrábeme a v osolené vodě uvaříme tak, aby střed zůstal tvrdý. Scedíme, necháme vychladnout, a poté nahrubo nastrouháme. Přidáme vejce, solamyl, ochutíme solí a pepřem a spojíme.
  2. Do středně rozpálené pánve kápneme trochu oleje a z bramborového těsta lžící vytváříme resty o výšce max. 1 cm. Po obou stranách opečeme.
  3. Maso rozdělíme na porce a na rozpáleném oleji zprudka z obou stran opečeme. Přemístíme do zapékací mísy, poklademe plátky bylinkového másla a v troubě předehřáté na 170°C pečeme cca 15 minut.
  4. Mezitím si připravíme zeleninu. Baby karotku, ředkvičky a patizony očistíme, vložíme do vody ochucené solí a 1 lžičkou másla a povaříme max. 3 minuty. Po vyjmutí necháme okapat a orestujeme společně s tymiánem na olivovém oleji.
  5. Maso rozdělíme na talíře, doplníme zeleninou, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.