Domácí sýr k okamžité konzumaci

Ingredience


Kmín drcený 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 200 g
Mléko plnotučné 5 dl
Sůl 1 kávová lžička
Tvaroh konzumní 500 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 1 l
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Pepř 4 barev 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tvaroh dáme do hluboké misky, kterou posadíme do hrnce s vodou (asi 1 litr). Takto ve vodní lázni tvaroh ohřejeme a za stálého míchání přilijeme vařící mléko (4-5 dl). Tvaroh musí být pod hladinou mléka. Mícháme a pomalu vaříme do doby, až se nám utvoří jednotná masa. Takto uvařený sýr necháme v síti okapat. Do mírně vychladlého sýru přimícháme máslo, sůl, kmín a čerstvé žloutky. Sýr dáme do formy, kterou si vytřeme rozpuštěným máslem, vysypeme nahrubo rozemletým pepřem 4 barev, sýr dáme do formy a vychladlý vyklopíme. Krájíme na plátky a podáváme.