Domácí sýr k okamžité konzumaci
Ingredience
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
200 g |
Mléko plnotučné |
5 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tvaroh konzumní |
500 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pepř 4 barev |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tvaroh dáme do hluboké misky, kterou posadíme do hrnce s vodou (asi 1 litr). Takto ve vodní lázni tvaroh ohřejeme a za stálého míchání přilijeme vařící mléko (4-5 dl). Tvaroh musí být pod hladinou mléka. Mícháme a pomalu vaříme do doby, až se nám utvoří jednotná masa. Takto uvařený sýr necháme v síti okapat. Do mírně vychladlého sýru přimícháme máslo, sůl, kmín a čerstvé žloutky. Sýr dáme do formy, kterou si vytřeme rozpuštěným máslem, vysypeme nahrubo rozemletým pepřem 4 barev, sýr dáme do formy a vychladlý vyklopíme. Krájíme na plátky a podáváme.