Tvarůžkový paprikáš s haluškami
Ingredience
Mouka polohrubá |
300 g |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
1 dl |
Cibule |
1 ks |
Feferony |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Paprika mletá sladká |
6 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sádlo škvařené |
5 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
4 dl |
Sůl |
9 g |
Tvarůžky olomoucké malé |
200 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z mouky, vajec, 5g soli a vody důkladně vypracujeme hladké těsto tak husté, aby šlo jen silou protlačit přes haluškový cedník. Halušky protlačíme do vroucí osolené vody a 4 minuty povaříme, scedíme a necháme okapat.
- Na hluboké pánvi na lžičce sádla osmahneme slaninu na kostičky a na ní zpěníme cibuli nadrobno. Přidáme nakrájenou feferonku a orestujeme, zaprášíme paprikou a hladkou moukou. Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a krátce povaříme. Přidáme nakrájené tvarůžky a omáčku zahříváme, dokud se sýr neroztaví. Do omáčky nasypeme okapané halušky a promícháme.