Tvarůžkový paprikáš s haluškami

Ingredience


Mouka polohrubá 300 g
Sůl 10 g
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 1 dl
Cibule 1 ks
Feferony 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Paprika mletá sladká 6 g
Pepř černý mletý 5 g
Sádlo škvařené 5 g
Slanina vepřová 100 g
Smetana 16% (pochoutková) 4 dl
Sůl 9 g
Tvarůžky olomoucké malé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z mouky, vajec, 5g soli a vody důkladně vypracujeme hladké těsto tak husté, aby šlo jen silou protlačit přes haluškový cedník. Halušky protlačíme do vroucí osolené vody a 4 minuty povaříme, scedíme a necháme okapat.
  2. Na hluboké pánvi na lžičce sádla osmahneme slaninu na kostičky a na ní zpěníme cibuli nadrobno. Přidáme nakrájenou feferonku a orestujeme, zaprášíme paprikou a hladkou moukou. Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a krátce povaříme. Přidáme nakrájené tvarůžky a omáčku zahříváme, dokud se sýr neroztaví. Do omáčky nasypeme okapané halušky a promícháme.