Fazolačka z Nepomuk

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Chléb konzumní 400 g
Cibule 1 ks
Fazole bílé 600 g
Hovězí oháňka 600 g
Husí sádlo 3 polévková lžíce
Kroupy ječné 3 polévková lžíce
Majoránka 0.5 polévková lžíce
Nové koření celé 4 ks
Paprika mletá pálivá 3 špetka
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý celý 5 ks
Sůl 0.5 polévková lžíce
Voda pitná 2.6 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Den předem si namočíme do misky s 1 dl vody 3 lžíce promytých krup. Do druhé misky namočíme bílou fazoli do 5 dl vody.
  2. Druhý den si ve větším hrnci rozpálíme 3 lžíce husího sádla, na kterém zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli s rozetřeným česnekem. Přidáme fazoli, kroupy, majoránku, sůl, celý pepř, nové koření, sladkou a pálivou papriku. Vše promícháme, zalijeme 2 l vody, přidáme hovězí uzené maso (např. uzenou oháňku), zakryjeme poklicí a dusíme minimálně 2 hodiny. Maso vyjmeme, pokrájíme a vrátíme nazpět. Fazolačku s uzeným podle chuti dosolíme a podáváme k ní chleba.