Kachní prsa pečená s jarní cibulkou

Ingredience


Balsamico ocet 2 polévková lžíce
Cibulka jarní 12 ks
Kachní prsa 900 g
Kachní vývar 125 ml
Med včelí 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 2 špetka
Víno červené 125 ml
Víno madeira 4 cl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Předehřejeme si troubu na 200°C. Kachní prsa omyjeme, osolíme a opepříme. Vložíme je na hlubší pánev nejdříve kůží dolů, kdy je zprudka opečeme 3 minuty po obou stranách.
  2. Pak je z pánve vyjmeme. Cibulkám odkrojíme kořínkovou a také zelenou část a vložíme je do pánve na vypečený tuk a opečeme je.
  3. Pak na připečeniny vlijeme balzamikový ocet a madeiru.
  4. Prsa vložíme do pekáče. Kůži prsou potřeme medem a prsa podlijeme červeným vínem. Přidáme opečené cibulky. Vložíme pekáč s kachními prsy do trouby a pečeme ještě 10 minut. Pak prsa a cibulky vyndáme. Slijeme tuk z vypečené šťávy a přilijeme k ní kachní vývar. Necháme odpařit, aby šťáva zhoustla.
  5. Nakrájíme prsa na šikmé tenké plátky a podáváme. Omáčku servírujeme odděleně.