Kachní prsa pečená s jarní cibulkou
Ingredience
Balsamico ocet |
2 polévková lžíce |
Cibulka jarní |
12 ks |
Kachní prsa |
900 g |
Kachní vývar |
125 ml |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Víno červené |
125 ml |
Víno madeira |
4 cl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Předehřejeme si troubu na 200°C. Kachní prsa omyjeme, osolíme a opepříme. Vložíme je na hlubší pánev nejdříve kůží dolů, kdy je zprudka opečeme 3 minuty po obou stranách.
- Pak je z pánve vyjmeme. Cibulkám odkrojíme kořínkovou a také zelenou část a vložíme je do pánve na vypečený tuk a opečeme je.
- Pak na připečeniny vlijeme balzamikový ocet a madeiru.
- Prsa vložíme do pekáče. Kůži prsou potřeme medem a prsa podlijeme červeným vínem. Přidáme opečené cibulky. Vložíme pekáč s kachními prsy do trouby a pečeme ještě 10 minut. Pak prsa a cibulky vyndáme. Slijeme tuk z vypečené šťávy a přilijeme k ní kachní vývar. Necháme odpařit, aby šťáva zhoustla.
- Nakrájíme prsa na šikmé tenké plátky a podáváme. Omáčku servírujeme odděleně.