Koroptev pečená na hruškách

Ingredience


Hruškovice 2 cl
Hrušky 2 ks
Koroptev 1 kg
Máslo čerstvé 20 g
Olej z pšeničných klíčků 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 4 špetka
Sůl 4 špetka
Tymián čerstvý 0.5 kávová lžička
Zakysaná smetana 3 polévková lžíce
Zvěřinový vývar 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z koroptví odřízneme stehna a prsa. Stehna odložíme stranou, nebudeme je potřebovat. Z ostatních částí koroptví uvaříme silný vývar. Poté vařené koroptve osolíme a opepříme.
  2. Hrušky omyjeme, oloupeme z nich slupku, rozkrájíme je na poloviny, vyřízneme jádřince a každou z polovin ještě překrájíme na 4 dílky.
  3. Připravíme si větší hlubokou pánev, vlijeme olej a přidáme máslo. Poté vložíme koroptví prsa kůží dolů a prudce opékáme po 3 minuty. Následně je obrátíme a pečeme další 3 minuty. Přidáme k prsíčkům tymián a zabalíme je do alobalu.
  4. Na pánev poté vložíme hrušky, opečeme je. Přilijeme k nim hruškovici a dusíme, dokud hrušky nezměknou. Poté je vyjmeme, do pánve vlijeme vývar a zakysanou smetanu. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
  5. Prsa rozkrájíme na šikmé plátky, přidáme k nim hrušky a přelijeme omáčkou. Podáváme.