Těstoviny s chřestem a žampiony
Ingredience
Baby špenát |
100 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Chřest bílý |
150 g |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny penne |
500 g |
Tymián čerstvý |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
2 l |
Vývar drůbeží |
300 ml |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek oloupeme a prolisujeme. Chilli papričku nasekáme na menší kousky. Houby pokrájíme na plátky. Chřest zbavíme tvrdých vlákem a nakrájíme na menší kousky. Špenát opláchneme a necháme okapat.
- Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a dáme stranou.
- Olej rozpálíme, přidáme česnek, chilli, houby a chřest a smažíme 3 minuty. Poté vsypeme těstoviny, přidáme vývar, špenát, tymián. Osolíme a opepříme a necháme 2 minuty prohřát, poté servírujeme.