Ostré makarony s houbami

Ingredience


Cibulka jarní 120 g
Houby čerstvé 300 g
Makarony milánské 500 g
Máslo čerstvé 30 g
Mozzarella 250 g
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 10 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby, cibulku a petržel omyjeme a očistíme, houby nakrájíme na plátky, nasekáme cibuli s petrželí najemno. Sýr nastrouháme.
  2. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, slijeme a dáme stranou. Olej s máslem rozpálíme, přidáme houby a cibulku a smažíme 5 minut, poté přisypeme sůl a drcený pepř, vmícháme smetanu a necháme 4 minuty prohřát. Omáčku smícháme s těstovinami, posypeme sýrem a petrželí.