Ostré makarony s houbami
Ingredience
Cibulka jarní |
120 g |
Houby čerstvé |
300 g |
Makarony milánské |
500 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mozzarella |
250 g |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
10 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Houby, cibulku a petržel omyjeme a očistíme, houby nakrájíme na plátky, nasekáme cibuli s petrželí najemno. Sýr nastrouháme.
- Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, slijeme a dáme stranou. Olej s máslem rozpálíme, přidáme houby a cibulku a smažíme 5 minut, poté přisypeme sůl a drcený pepř, vmícháme smetanu a necháme 4 minuty prohřát. Omáčku smícháme s těstovinami, posypeme sýrem a petrželí.