Penne á la putanesca

Ingredience


Ančovičky konzervované 100 g
Bazalka 30 g
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 3 ks
Kapary 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 30 ml
Olivy černé 80 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 360 g
Sůl 1 špetka
Těstoviny penne 500 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek oloupeme a společně s chilli papričkou pokrájíme na menší kousky. Rajčata opláchneme a nakrájíme na kostičky. Ančovičky nahrubo nakrájíme. Bazalku omyjeme a natrháme na jednotlivé lístky.
  2. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, slijeme a dáme stranou. Olej rozpálíme, přidáme chilli, česnek a rajčata. Smažíme 5 minut, poté přidáme olivy, ančovičky a kapary. Povaříme 5 minut. Omáčku smícháme s těstovinami, osolíme, opepříme a ozdobíme bazalkou.