Penne á la putanesca
Ingredience
Ančovičky konzervované |
100 g |
Bazalka |
30 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
3 ks |
Kapary |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
30 ml |
Olivy černé |
80 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
360 g |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny penne |
500 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek oloupeme a společně s chilli papričkou pokrájíme na menší kousky. Rajčata opláchneme a nakrájíme na kostičky. Ančovičky nahrubo nakrájíme. Bazalku omyjeme a natrháme na jednotlivé lístky.
- Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, slijeme a dáme stranou. Olej rozpálíme, přidáme chilli, česnek a rajčata. Smažíme 5 minut, poté přidáme olivy, ančovičky a kapary. Povaříme 5 minut. Omáčku smícháme s těstovinami, osolíme, opepříme a ozdobíme bazalkou.