Jehněčí panenka pečená v bylinkové krustě
Ingredience
Balsamico ocet |
1 kávová lžička |
Chléb toastový |
1 plátek |
Chřest zelený |
100 g |
Cuketa |
1 ks |
Hrachové lusky |
100 g |
Jehněčí maso |
600 g |
Máslo bylinkové |
50 g |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
1 dl |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jehněčí maso očistíme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji zprudka po všech stranách opečeme. Bylinkovou krustu připravíme tak, že toastový chléb najemno nastrouháme a smícháme s nasekanou petrželkou a nahrubo mletým pepřem. Maso ve směsi důkladně obalíme, vložíme do zapékací mísy a v troubě předehřáté na 180°C pečeme s bylinkovým máslem cca 5-6 minut.
- Mezitím povaříme ve vodě ochucené solí a máslem hráškové lusky a chřest. Cuketu nakrájíme a smícháme s povařenou zeleninou, loupanými plátky rajčat a olivami. Na rozpáleném oleji krátce orestujeme.
- Maso i se zeleninou rozdělíme na talíře, zakápneme balsamicem a ihned podáváme.