Jehněčí panenka pečená v bylinkové krustě

Ingredience


Balsamico ocet 1 kávová lžička
Chléb toastový 1 plátek
Chřest zelený 100 g
Cuketa 1 ks
Hrachové lusky 100 g
Jehněčí maso 600 g
Máslo bylinkové 50 g
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Olej olivový 1 dl
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 1 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Sůl 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jehněčí maso očistíme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji zprudka po všech stranách opečeme. Bylinkovou krustu připravíme tak, že toastový chléb najemno nastrouháme a smícháme s nasekanou petrželkou a nahrubo mletým pepřem. Maso ve směsi důkladně obalíme, vložíme do zapékací mísy a v troubě předehřáté na 180°C pečeme s bylinkovým máslem cca 5-6 minut.
  2. Mezitím povaříme ve vodě ochucené solí a máslem hráškové lusky a chřest. Cuketu nakrájíme a smícháme s povařenou zeleninou, loupanými plátky rajčat a olivami. Na rozpáleném oleji krátce orestujeme.
  3. Maso i se zeleninou rozdělíme na talíře, zakápneme balsamicem a ihned podáváme.