Tuňákové krůtí nudličky

Ingredience


Cibule 1 ks
Hrachové lusky 150 g
Kapary 1 kávová lžička
Krůtí prsa 600 g
Olej z pšeničných klíčků 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 50 g
Sardelové řezy 3 ks
Smetana 16% (pochoutková) 200 ml
Sůl 2 špetka
Tuňák v oleji 180 g
Vývar drůbeží 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krůtí prsa omyjeme a osušíme. Osolíme a opepříme je a pokrájíme na nudličky.
  2. Do kastrolu vlijeme olej a rozpálíme. Vhodíme na něj nudličky a zprudka je orestujeme. Potom je vyjmeme z kastrolu.
  3. Cibuli oloupeme, posekáme nadrobno a vložíme ji do kastrolu. Přidáme na ni tuňáka, kterého jsme nechali okapat, přidáme také nakrájené sardelové řezy. Vmícháme kapary a zalijeme vývarem a smetanou. Provaříme a potom ponorným mixérem rozmixujeme dohladka.
  4. Nakonec přidáme orestované krůtí nudličky a hráškové lusky. Vše jen prohřejeme. Zasypeme petrželkou a podáváme.