Tuňákové krůtí nudličky
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hrachové lusky |
150 g |
Kapary |
1 kávová lžička |
Krůtí prsa |
600 g |
Olej z pšeničných klíčků |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
50 g |
Sardelové řezy |
3 ks |
Smetana 16% (pochoutková) |
200 ml |
Sůl |
2 špetka |
Tuňák v oleji |
180 g |
Vývar drůbeží |
125 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krůtí prsa omyjeme a osušíme. Osolíme a opepříme je a pokrájíme na nudličky.
- Do kastrolu vlijeme olej a rozpálíme. Vhodíme na něj nudličky a zprudka je orestujeme. Potom je vyjmeme z kastrolu.
- Cibuli oloupeme, posekáme nadrobno a vložíme ji do kastrolu. Přidáme na ni tuňáka, kterého jsme nechali okapat, přidáme také nakrájené sardelové řezy. Vmícháme kapary a zalijeme vývarem a smetanou. Provaříme a potom ponorným mixérem rozmixujeme dohladka.
- Nakonec přidáme orestované krůtí nudličky a hráškové lusky. Vše jen prohřejeme. Zasypeme petrželkou a podáváme.