Rajčata zapečená s uzeninou

Ingredience


Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 10 g
Rajčata 8 ks
Salám jemný 100 g
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 50 g
Vejce slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Vyrovnáme je do máslem vymazané zapékací misky a přidáme nakrájený salám. Osolíme a opepříme.
  2. Zalijeme vejci rozkvedlanými s mlékem, moukou a nastrouhaným sýrem.
  3. Dáme zapéci do mírně vyhřáté trouby na 20 minut. Po zapečení ozdobíme pokrm nakrájenou petrželovou natí.
  4. Podáváme s bramborami.