Rajčata zapečená s uzeninou
Ingredience
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Rajčata |
8 ks |
Salám jemný |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Vejce slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Vyrovnáme je do máslem vymazané zapékací misky a přidáme nakrájený salám. Osolíme a opepříme.
- Zalijeme vejci rozkvedlanými s mlékem, moukou a nastrouhaným sýrem.
- Dáme zapéci do mírně vyhřáté trouby na 20 minut. Po zapečení ozdobíme pokrm nakrájenou petrželovou natí.
- Podáváme s bramborami.