Karamelizované bliny s malinami a mascarpone

Ingredience


Cukr moučkový 200 g
Med včelí 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Olej rostlinný 2 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 5 ks
Zakysaná smetana 0.5 l
Cukr moučkový 200 g
Maliny 200 g
Mascarpone 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve připravíme řidší těsto tak, že promícháme žloutky s cukrem, moukou a smetanou. Vlijeme do olejem vymazané formy na lívance a upečeme. Po vyjmutí necháme vychladnout.
  2. Mezitím vyšleháme ručním šlehačem mascarpone s cukrem a přidáme maliny. Upečené bliny plníme krémem ve třech vrstvách, přelijeme medem a ihned podáváme.