Bylinková kuřecí játra

Ingredience


Bazalka 10 g
Česnek 2 stroužek
Dolin - Vermouth 2 cl
Estragon 10 g
Játra kuřecí 500 g
Kerblík 10 g
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pažitka 10 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 10 g
Šalotka 4 ks
Smetana 16% (pochoutková) 125 ml
Sůl 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí játra očistíme, rozdělíme je na přirozené poloviny a v sítu propláchneme pod tekoucí vodou. Necháme okapat a potom játra zlehka osušíme. V misce smícháme mouku, sůl a pepř a játra ve směsi obalíme.
  2. Šalotky a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Také bylinky, petrželku, pažitku, kerblík, estragon a bazalku nasekáme najemno.
  3. V hluboké pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm kuřecí játra. Potom je vyjmeme a dáme stranou. Slijeme tuk z pánve a vložíme na ni máslo, které rozehřejeme. Vložíme na máslo šalotku a česnek a necháme zesklovatět. Přidáme vermut, smetanu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec přidáme opečená játra, nasekané bylinky a ještě prohřejeme. Ihned podáváme.