Bylinková kuřecí játra
Ingredience
Bazalka |
10 g |
Česnek |
2 stroužek |
Dolin - Vermouth |
2 cl |
Estragon |
10 g |
Játra kuřecí |
500 g |
Kerblík |
10 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pažitka |
10 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Šalotka |
4 ks |
Smetana 16% (pochoutková) |
125 ml |
Sůl |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí játra očistíme, rozdělíme je na přirozené poloviny a v sítu propláchneme pod tekoucí vodou. Necháme okapat a potom játra zlehka osušíme. V misce smícháme mouku, sůl a pepř a játra ve směsi obalíme.
- Šalotky a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Také bylinky, petrželku, pažitku, kerblík, estragon a bazalku nasekáme najemno.
- V hluboké pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm kuřecí játra. Potom je vyjmeme a dáme stranou. Slijeme tuk z pánve a vložíme na ni máslo, které rozehřejeme. Vložíme na máslo šalotku a česnek a necháme zesklovatět. Přidáme vermut, smetanu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec přidáme opečená játra, nasekané bylinky a ještě prohřejeme. Ihned podáváme.