Těstoviny penne se rajčatovou omáčkou
Ingredience
Ančovičky konzervované |
2 polévková lžíce |
Hrozinky |
3 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
2 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
4 polévková lžíce |
Rajčata |
8 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny penne |
600 g |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny dáme vařit do hrnce s osolenou vroucí vodou.
- Sultánky namočíme do teplé vody a po přibližně 10 minutách je scedíme a necháme okapat.
- Rajčata omyjeme a rozkrájíme na malé kousky. Ančovičky scedíme a rozpůlíme.
- V pánvi bez oleje prudce osmažíme nakrájená rajčata a oříšky, potom je přendáme do nízkého hrnce, přidáme k nim sultánky, rozkrájené ančovičky a rajčatový protlak. Vše promícháme, dochutíme solí a ohříváme přibližně 3 minuty.
- Uvařené těstoviny scedíme, necháme je krátce okapat, promícháme s olejem, rozdělíme do servírovacích talířů, přelijeme hustou omáčkou a podáváme.