Těstoviny penne se rajčatovou omáčkou

Ingredience


Ančovičky konzervované 2 polévková lžíce
Hrozinky 3 polévková lžíce
Oříšky piniové 2 polévková lžíce
Protlak rajčatový 4 polévková lžíce
Rajčata 8 ks
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny penne 600 g
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny dáme vařit do hrnce s osolenou vroucí vodou.
  2. Sultánky namočíme do teplé vody a po přibližně 10 minutách je scedíme a necháme okapat.
  3. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na malé kousky. Ančovičky scedíme a rozpůlíme.
  4. V pánvi bez oleje prudce osmažíme nakrájená rajčata a oříšky, potom je přendáme do nízkého hrnce, přidáme k nim sultánky, rozkrájené ančovičky a rajčatový protlak. Vše promícháme, dochutíme solí a ohříváme přibližně 3 minuty.
  5. Uvařené těstoviny scedíme, necháme je krátce okapat, promícháme s olejem, rozdělíme do servírovacích talířů, přelijeme hustou omáčkou a podáváme.