Těstoviny fettuccine s ančovičkami a špenátem

Ingredience


Ančovičky konzervované 4 polévková lžíce
Česnek 3 stroužek
Olej olivový 5 polévková lžíce
Oříšky piniové 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Špenátový protlak mražený 0.5 kg
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Fettuccine 600 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zmrazený špenát necháme rozmrazit a vymačkáme z něj co nejvíce tekutiny. Ančovičky scedíme a okapané nakrájíme na poloviny.
  2. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
  3. Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny.
  4. V nízkém hrnci rozehřejeme 4 lžíce oleje a opečeme na něm krátce dozlatova za stálého míchání piniové oříšky. Potom je vyjmeme a dáme stranou.
  5. Do hrnce dáme prolisovaný česnek, ančovičky a špenát a vše za stálého míchání krátce podusíme. Ke směsi přimícháme osmažené oříšky.
  6. Uvařené těstoviny scedíme, v míse je promícháme se zbývajícím olejem a přidáme k nim špenátovou směs s ančovičkami. Vše dochutíme pepřem a solí, důkladně ještě jednou promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.