Žemle s ančovičkovým máslem, vejci a salátem Mizuna

Ingredience


Mozzarella 60 g
Paprika červená 0.5 kávová lžička
Salát Mizuna 60 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 4 dl
Žemle tuková 4 ks
Ančovička - filety 5 ks
Citronová šťáva 0.5 polévková lžíce
Kopr čerstvý 0.5 polévková lžíce
Máslo čerstvé 140 g
Pepř citronový 3 špetka
Petržel kudrnka 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pět filetů z ančoviček (sardelek) pokrájíme na malé kousky a vložíme do mísy. Přidáme 140 g změklého másla, půl lžíce citrónové šťávy, čerstvě pomletý citrónový pepř. Vsypeme omyté, drobně pokrájené bylinky: petrželku kudrnku a čerstvý kopr, tyčovým mixérem směs rozmixujeme do hladka. Vejce dáme do rendlíku se 4 dl vody a uvaříme je natvrdo (vaříme 9 - 10 minut). Poté je scedíme, ochladíme a oloupané pokrájíme na plátky.
  2. Velké žemle rozkrojíme na poloviny. Spodní části potřeme ančovičkovým máslem, na něj rozložíme listy salátu, plátky vajec a plátky Mozzarelly. Mozarrellu následně posypeme červenou paprikou a solí. Vrchní strany žemlí také potřeme ochuceným máslem, přiklopíme je na Mozzarellu a podáváme.