Žemle s ančovičkovým máslem, vejci a salátem Mizuna
Ingredience
Mozzarella |
60 g |
Paprika červená |
0.5 kávová lžička |
Salát Mizuna |
60 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
4 dl |
Žemle tuková |
4 ks |
Ančovička - filety |
5 ks |
Citronová šťáva |
0.5 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
0.5 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
140 g |
Pepř citronový |
3 špetka |
Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pět filetů z ančoviček (sardelek) pokrájíme na malé kousky a vložíme do mísy. Přidáme 140 g změklého másla, půl lžíce citrónové šťávy, čerstvě pomletý citrónový pepř. Vsypeme omyté, drobně pokrájené bylinky: petrželku kudrnku a čerstvý kopr, tyčovým mixérem směs rozmixujeme do hladka. Vejce dáme do rendlíku se 4 dl vody a uvaříme je natvrdo (vaříme 9 - 10 minut). Poté je scedíme, ochladíme a oloupané pokrájíme na plátky.
- Velké žemle rozkrojíme na poloviny. Spodní části potřeme ančovičkovým máslem, na něj rozložíme listy salátu, plátky vajec a plátky Mozzarelly. Mozarrellu následně posypeme červenou paprikou a solí. Vrchní strany žemlí také potřeme ochuceným máslem, přiklopíme je na Mozzarellu a podáváme.