Těstoviny s kuřecím masem a francouzskou zálivkou
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Hroznové víno |
100 g |
Kuřecí prsa |
200 g |
Majonéza |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Ocet vinný |
1 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pesto |
2 kávová lžička |
Sůl |
2 kávová lžička |
Těstoviny Fusilli |
200 g |
Zakysaná smetana |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Těstoviny dáme vařit do hrnce s osolenou vařící vodou.
- Kuřecí maso omyjeme studenou vodou, osušíme, rozkrájíme na nudličky, uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout.
- V misce smícháme vinný ocet a olej, zálivku podle chuti opepříme a osolíme.
- V druhé misce promícháme majonézu, pesto a zakysanou smetanu, směs opepříme a osolíme.
- Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Celer omyjeme a nakrájíme našikmo. Hroznové víno opláchneme vodou, několik bobulí dáme stranou, ostatní rozpůlíme a odstraníme z nich semínka.
- Uvařené těstoviny slijeme, propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Okapané potom v míse promícháme s olejovou zálivkou.
- K těstovinám přidáme majonézovou směs, kuřecí maso, nakrájenou mrkev, celer a víno, vše podle chuti ještě opepříme a osolíme.
- Těstoviny s přísadami rozdělíme na servírovací talíře, dáme na ně kuličky hroznového vína a podáváme.