Těstoviny s kuřecím masem a francouzskou zálivkou

Ingredience


Celer řapíkatý 1 ks
Hroznové víno 100 g
Kuřecí prsa 200 g
Majonéza 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Ocet vinný 1 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pesto 2 kávová lžička
Sůl 2 kávová lžička
Těstoviny Fusilli 200 g
Zakysaná smetana 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny dáme vařit do hrnce s osolenou vařící vodou.
  2. Kuřecí maso omyjeme studenou vodou, osušíme, rozkrájíme na nudličky, uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout.
  3. V misce smícháme vinný ocet a olej, zálivku podle chuti opepříme a osolíme.
  4. V druhé misce promícháme majonézu, pesto a zakysanou smetanu, směs opepříme a osolíme.
  5. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Celer omyjeme a nakrájíme našikmo. Hroznové víno opláchneme vodou, několik bobulí dáme stranou, ostatní rozpůlíme a odstraníme z nich semínka.
  6. Uvařené těstoviny slijeme, propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Okapané potom v míse promícháme s olejovou zálivkou.
  7. K těstovinám přidáme majonézovou směs, kuřecí maso, nakrájenou mrkev, celer a víno, vše podle chuti ještě opepříme a osolíme.
  8. Těstoviny s přísadami rozdělíme na servírovací talíře, dáme na ně kuličky hroznového vína a podáváme.