Těstovinový salát s klobásou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Klobása Chorizo |
200 g |
Ocet vinný červený |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny rotelle |
150 g |
Víno červené |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Potom je scedíme a necháme okapat.
- Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Papriku podílně rozkrojíme, odstraníme jádřinec, omyjeme ji studenou vodou a nakrájíme na nudličky. Salát rozdělíme na listy, které opláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Klobásy rozkrájíme na tenká kolečka.
- Ve velké pánvi rozehřejeme olej, krátce v něm osmažíme cibuli, přimícháme česnek, papriku i kolečka klobásy a vše za občasného míchání smažíme přibližně 4 až 5 minut.
- Do pánve potom přilijeme víno a vinný ocet, přidáme těstoviny, vše důkladně promícháme a krátce povaříme. Směs dochutíme pepřem a solí.
- Na servírovací talíře rozložíme listy salátu, na ně dáme těstoviny s klobásou a podáváme.