Těstovinový salát s klobásou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Klobása Chorizo 200 g
Ocet vinný červený 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny rotelle 150 g
Víno červené 2 polévková lžíce
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Potom je scedíme a necháme okapat.
  2. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Papriku podílně rozkrojíme, odstraníme jádřinec, omyjeme ji studenou vodou a nakrájíme na nudličky. Salát rozdělíme na listy, které opláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  3. Klobásy rozkrájíme na tenká kolečka.
  4. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, krátce v něm osmažíme cibuli, přimícháme česnek, papriku i kolečka klobásy a vše za občasného míchání smažíme přibližně 4 až 5 minut.
  5. Do pánve potom přilijeme víno a vinný ocet, přidáme těstoviny, vše důkladně promícháme a krátce povaříme. Směs dochutíme pepřem a solí.
  6. Na servírovací talíře rozložíme listy salátu, na ně dáme těstoviny s klobásou a podáváme.