Těstoviny fusilli s citronovým pestem
Ingredience
Bazalka |
1 hrst |
Česnek |
1 stroužek |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Olivy černé |
50 g |
Oříšky piniové |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Rajčata sušená sterilovaná |
30 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
4 polévková lžíce |
Těstoviny Fusilli |
240 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Vařené je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- V rozehřáté pánvi bez oleje prudce osmahneme piniové oříšky.
- Sušená rajčata nakrájíme na malé kousky. Olivy rozpůlíme a vypeckujeme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Parmezán nastrouháme najemno. Bazalku oláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.
- V misce smícháme olej, citronovu šťávu, česnek, větší část parmezánu a nakrájenou bazalku. Pesto dochutíme pepřem a solí a v míse promícháme s těstovinami. Potom do mísy ještě přimícháme rajčata a olivy.
- Těstoviny s citronovým pestem rozdělíme na servírovací talíře, posypeme osmaženými oříšky, zbylým nastrouhaným sýrem a podáváme.