Těstoviny fusilli s citronovým pestem

Ingredience


Bazalka 1 hrst
Česnek 1 stroužek
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Olivy černé 50 g
Oříšky piniové 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 4 ks
Rajčata sušená sterilovaná 30 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 4 polévková lžíce
Těstoviny Fusilli 240 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Vařené je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. V rozehřáté pánvi bez oleje prudce osmahneme piniové oříšky.
  3. Sušená rajčata nakrájíme na malé kousky. Olivy rozpůlíme a vypeckujeme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Parmezán nastrouháme najemno. Bazalku oláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.
  4. V misce smícháme olej, citronovu šťávu, česnek, větší část parmezánu a nakrájenou bazalku. Pesto dochutíme pepřem a solí a v míse promícháme s těstovinami. Potom do mísy ještě přimícháme rajčata a olivy.
  5. Těstoviny s citronovým pestem rozdělíme na servírovací talíře, posypeme osmaženými oříšky, zbylým nastrouhaným sýrem a podáváme.