Masový závin plněný těstovinami

Ingredience


Anglická slanina 200 g
Bobkový list 4 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Hovězí maso mleté 0.5 kg
Máslo čerstvé 25 g
Omáčka sýrová Apetito 2.5 dl
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 1 hrst
Strouhanka 25 g
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Fusilli 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme z ní jádřinec, opláchneme ji studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou nasekáme na jemno.
  2. Těstoviny dáme vařit do hrnce s mírně osolenou vodou.
  3. V pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm krátce za stálého míchání cibuli, papriku a česnek.
  4. Mleté hovězí maso v míse smícháme se směsí z pánve, strouhankou a jemně nasekanou petrželkou, ochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí.
  5. Uvařené těstoviny scedíme a smícháme se sýrovou omáčkou.
  6. Zapékací mísu vytřeme máslem a na dno rozložíme bobkové listy. Na ně a na boky rozprostřeme plátky slaniny, přidáme polovinu masové směsi, na ni dáme těstoviny se sýrovou omáčkou a na ně pak druhou polovinu masové směsi. Vršek zakryjeme dalšími plátky slaniny.
  7. Zapékací mísu vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a závin pečeme přibližně 1 hodinu. Přebytečný tuk slijeme, závin vyklopíme na mísu, nakrájíme šikmo na plátky a podáváme.