Kuře dušené na citronu

Ingredience


Citrony 2 ks
Kuře 1.5 kg
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 2 špetka
Tymián čerstvý 50 g
Vývar drůbeží 200 ml
Zakysaná smetana 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a zakapeme šťávou vymačkanou ze dvou citronů. Hodinu kuřecí porce marinujeme.
  2. V kastrolu zahřejeme 4 lžíce oleje a vložíme na něj porce kuřete. Opečeme. Pak vlijeme drůbeží vývar a zbytek citronové marinády. Přidáme tymián a dusíme doměkka 40 minut. Pak vyjmeme kuře z kastrolu a odstraníme tymián. V omáčce rozmícháme 4 lžíce zakysané smetany a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Pak hotové porce přelijeme omáčkou a podáváme.