Kuře po baskicku

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Kuře 1.5 kg
Máslo čerstvé 100 g
Paprika zelená 250 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 50 g
Rajčata 1 ks
Rajčatová šťáva 200 ml
Šalotka 12 ks
Sůl 2 špetka
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku a pokrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme bílé žebroví a jádřince a nakrájíme na nudličky. Šalotky oloupeme a pokrájíme na kostičky. Stroužek česneku nasekáme na jemno.
  2. V kastrolu zahřejeme máslo, vložíme na něj porce kuřete a opečeme. Přidáme šalotky, nakrájená rajčata a papriky. Zalijeme rajčatovou šťávou a dusíme 40 minut. Nakonec před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.