Kuře po baskicku
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Kuře |
1.5 kg |
Máslo čerstvé |
100 g |
Paprika zelená |
250 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
50 g |
Rajčata |
1 ks |
Rajčatová šťáva |
200 ml |
Šalotka |
12 ks |
Sůl |
2 špetka |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku a pokrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme bílé žebroví a jádřince a nakrájíme na nudličky. Šalotky oloupeme a pokrájíme na kostičky. Stroužek česneku nasekáme na jemno.
- V kastrolu zahřejeme máslo, vložíme na něj porce kuřete a opečeme. Přidáme šalotky, nakrájená rajčata a papriky. Zalijeme rajčatovou šťávou a dusíme 40 minut. Nakonec před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.