Dušené kuře na kdoulích

Ingredience


Kdoule 1 kg
Koriandr mletý 0.5 kávová lžička
Kuře 1.5 kg
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Šafrán 1 špetka
Šalotka 4 ks
Sůl 2 špetka
Vývar drůbeží 125 ml
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
  2. Kdoule omyjeme a oloupeme. Rozpůlíme je a odstraníme jádřince. Potom překrájíme kdoule na čtvrtky. Šalotky oloupeme a nakrájíme je na kostičky. Připravíme si pekáč a v něm rozpálíme 3 lžíce rostlinného oleje. Na rostlinném oleji v pekáči opečeme všech 8 porcí kuřete. Hotové je vyjmeme a do pekáče přidáme šalotku a kdoule a opečeme je. Jakmile kdoule zezlátnou, vrátíme zpět k nim do pekáče kuřecí porce, přidáme k nim zázvor, koriandr a šafrán, zalijeme drůbežím vývarem a 40 minut dusíme. Hotové podáváme.