Dušené kuře na kdoulích
Ingredience
Kdoule |
1 kg |
Koriandr mletý |
0.5 kávová lžička |
Kuře |
1.5 kg |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Šafrán |
1 špetka |
Šalotka |
4 ks |
Sůl |
2 špetka |
Vývar drůbeží |
125 ml |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
- Kdoule omyjeme a oloupeme. Rozpůlíme je a odstraníme jádřince. Potom překrájíme kdoule na čtvrtky. Šalotky oloupeme a nakrájíme je na kostičky. Připravíme si pekáč a v něm rozpálíme 3 lžíce rostlinného oleje. Na rostlinném oleji v pekáči opečeme všech 8 porcí kuřete. Hotové je vyjmeme a do pekáče přidáme šalotku a kdoule a opečeme je. Jakmile kdoule zezlátnou, vrátíme zpět k nim do pekáče kuřecí porce, přidáme k nim zázvor, koriandr a šafrán, zalijeme drůbežím vývarem a 40 minut dusíme. Hotové podáváme.