Plněné Cannelloni zapečené s rajčatovou omáčkou

Ingredience


Cannelloni 12 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule červená 2 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hovězí maso mleté 220 g
Mrkev kořen 1 ks
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 4 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 25 g
Víno červené 2.5 dl
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampióny očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Mrkev oškrábeme a nastrouháme najemno. nakládaná rajčata necháme okapat a pak je nakrájíme na malé kousky. Parmazán nahrubo nastrouháme.
  2. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme v něm za stálého míchání polovinu cibule, česnek a žampiony. Potom do pánve vmícháme 2 lžíce rajčatového protlaku, přilijeme 1 dl vína, směs dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí a necháme 15 minut vařit.
  3. Do druhé pánve nalijeme zbylé víno, dáme do něj druhou polovinu cibule, mrkev, nakrájená rajčata, bobkový list a přimícháme 2 lžíce protlaku. Omáčku dochutíme cukrem, pepřem a solí a za občasného míchání ji vaříme 15 minut.
  4. Čtvrtinu omáčky nalijeme do zapékací mísy. Trubičky Cannelloni naplníme masovou směsí a rozložíme na omáčku v zapékací míse. Pak přilijeme zbývající omáčku a dáme péct na přibližně 35 minut do trouby, předehřáté na 200 stupňů.
  5. Plněné Cannelloni podáváme přelité omáčkou a posypené nastrouhaným parmezánem.