Plněné Cannelloni zapečené s rajčatovou omáčkou
Ingredience
Cannelloni |
12 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule červená |
2 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hovězí maso mleté |
220 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
4 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
25 g |
Víno červené |
2.5 dl |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampióny očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Mrkev oškrábeme a nastrouháme najemno. nakládaná rajčata necháme okapat a pak je nakrájíme na malé kousky. Parmazán nahrubo nastrouháme.
- V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme v něm za stálého míchání polovinu cibule, česnek a žampiony. Potom do pánve vmícháme 2 lžíce rajčatového protlaku, přilijeme 1 dl vína, směs dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí a necháme 15 minut vařit.
- Do druhé pánve nalijeme zbylé víno, dáme do něj druhou polovinu cibule, mrkev, nakrájená rajčata, bobkový list a přimícháme 2 lžíce protlaku. Omáčku dochutíme cukrem, pepřem a solí a za občasného míchání ji vaříme 15 minut.
- Čtvrtinu omáčky nalijeme do zapékací mísy. Trubičky Cannelloni naplníme masovou směsí a rozložíme na omáčku v zapékací míse. Pak přilijeme zbývající omáčku a dáme péct na přibližně 35 minut do trouby, předehřáté na 200 stupňů.
- Plněné Cannelloni podáváme přelité omáčkou a posypené nastrouhaným parmezánem.