Telecí kotlety s žampiony a těstovinami
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Jablka |
2 ks |
Mascarpone |
150 g |
Máslo čerstvé |
200 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
8 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Sezam - semena |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí kotlety |
4 ks |
Těstoviny flíčky |
400 g |
Voda pitná |
1 l |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky.
- Malé žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a necháme je okapat.
- Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme je na plátky.
- Telecí kotlety omyjeme studenou vodou, osušíme a naklepeme.
- V pánvi rozehřejeme čtvrtinu másla a kotlety v něm pečeme 5 minut z každé strany. Pak je vyjmeme a dáme do tepla - napříkald do mírně vyhřáté trouby.
- Do pánve dáme nakrájenou cibuli a jablka, osmažíme je dozlatova a pak dáme k masu.
- Zbylé máslo necháme rozpustit v pánvi a opečeme v něm žampiony s kuličkami pepře. Pak je posypeme sezamovými semínky a pánev odstavíme.
- V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme v ní doměkka těstoviny. Uvařené slijeme, dáme do zapékací mísy a posypeme rozdrobeným sýrem. Ten pokapeme olejem, přidáme osmažená jablka s cibulí a maso se žampiony. Vše přelijeme máslovou šťávou z pánve, nahoru rozložíme nakrájená rajčata, opepříme a osolíme a dáme na 5 minut zapéct do trouby předehřáté na 150 stupňů.
- Zapečené kotlety s těstovinami rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.