Telecí kotlety s žampiony a těstovinami

Ingredience


Cibule 1 ks
Jablka 2 ks
Mascarpone 150 g
Máslo čerstvé 200 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý celý 8 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Sezam - semena 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Telecí kotlety 4 ks
Těstoviny flíčky 400 g
Voda pitná 1 l
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky.
  2. Malé žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a necháme je okapat.
  3. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme je na plátky.
  4. Telecí kotlety omyjeme studenou vodou, osušíme a naklepeme.
  5. V pánvi rozehřejeme čtvrtinu másla a kotlety v něm pečeme 5 minut z každé strany. Pak je vyjmeme a dáme do tepla - napříkald do mírně vyhřáté trouby.
  6. Do pánve dáme nakrájenou cibuli a jablka, osmažíme je dozlatova a pak dáme k masu.
  7. Zbylé máslo necháme rozpustit v pánvi a opečeme v něm žampiony s kuličkami pepře. Pak je posypeme sezamovými semínky a pánev odstavíme.
  8. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme v ní doměkka těstoviny. Uvařené slijeme, dáme do zapékací mísy a posypeme rozdrobeným sýrem. Ten pokapeme olejem, přidáme osmažená jablka s cibulí a maso se žampiony. Vše přelijeme máslovou šťávou z pánve, nahoru rozložíme nakrájená rajčata, opepříme a osolíme a dáme na 5 minut zapéct do trouby předehřáté na 150 stupňů.
  9. Zapečené kotlety s těstovinami rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.