Vařené kuličky z hovězího masa s těstovinami

Ingredience


Hovězí maso mleté 400 g
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 1 hrst
Pórek 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny konzumní 600 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev oškrábeme, omyjeme a najemno ji nastrouháme. Pórek očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme ho na velmi malé kousky.
  2. V míse smícháme mleté hovězí maso, vejce, mrkev a pórek. Směs dochutíme pepřem a solí a uděláme z ní malé kuličky, které dáme vařit do páry na parní vložku do hrnce.
  3. Těstoviny uvaříme doměkka v hrnci s dostatečným množstvím slané vody, do které jsme přidali lžíci oleje. Měkké tětoviny slijeme, promícháme s jemně nasekanou petrželkou, rozdělíme je na servírovací talíře, přidáme k nim uvařené masové kuličky a podáváme.