Vařené kuličky z hovězího masa s těstovinami
Ingredience
Hovězí maso mleté |
400 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny konzumní |
600 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mrkev oškrábeme, omyjeme a najemno ji nastrouháme. Pórek očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme ho na velmi malé kousky.
- V míse smícháme mleté hovězí maso, vejce, mrkev a pórek. Směs dochutíme pepřem a solí a uděláme z ní malé kuličky, které dáme vařit do páry na parní vložku do hrnce.
- Těstoviny uvaříme doměkka v hrnci s dostatečným množstvím slané vody, do které jsme přidali lžíci oleje. Měkké tětoviny slijeme, promícháme s jemně nasekanou petrželkou, rozdělíme je na servírovací talíře, přidáme k nim uvařené masové kuličky a podáváme.