Těstoviny s vepřovým masem a žampiony

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 1 dl
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny konzumní 400 g
Vepřová kýta 500 g
Víno červené 2 dl
Voda pitná 1 l
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Malé žampiony očistíme, opláchneme je studenou vodou a necháme okapat.
  2. Vepřovou kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky, které naklepeme, opepříme a osolíme a nakrájíme na tenké proužky.
  3. V pánvi rozehřejeme olej a maso v něm za stálého míchání ze všech stran opečeme. Pak přidáme žampiony a vše ještě chvíli opékáme. Do pánve přilijeme víno, přimícháme smetanu a vše za občasného míchání dusíme pod pokličkou přibližně 15 minut. Omáčku pak ještě dochutíme citronovou šťávou a případně i pepřem a solí.
  4. Těstoviny dáme do hrnce s vařící osolenou vodou a uvaříme je doměkka. Uvařené těstoviny slijeme a rozdělíme na servírovací talíře, přidáme k nim maso s omáčkou a podáváme.