Těstoviny s vepřovým masem a žampiony
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
1 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny konzumní |
400 g |
Vepřová kýta |
500 g |
Víno červené |
2 dl |
Voda pitná |
1 l |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Malé žampiony očistíme, opláchneme je studenou vodou a necháme okapat.
- Vepřovou kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky, které naklepeme, opepříme a osolíme a nakrájíme na tenké proužky.
- V pánvi rozehřejeme olej a maso v něm za stálého míchání ze všech stran opečeme. Pak přidáme žampiony a vše ještě chvíli opékáme. Do pánve přilijeme víno, přimícháme smetanu a vše za občasného míchání dusíme pod pokličkou přibližně 15 minut. Omáčku pak ještě dochutíme citronovou šťávou a případně i pepřem a solí.
- Těstoviny dáme do hrnce s vařící osolenou vodou a uvaříme je doměkka. Uvařené těstoviny slijeme a rozdělíme na servírovací talíře, přidáme k nim maso s omáčkou a podáváme.