Těstoviny s hovězím masem, paprikou a žampiony

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 5 ks
Hovězí maso zadní 400 g
Nudle vaječné 400 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Omáčka sójová 3 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 1 dl
Voda pitná 1 l
Žampiony čerstvé 100 g
Zázvor mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme je na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme z ní jádřinec, omyjeme ji studenou vodou a nakrájíme nadrobno. Malé žampiony opláchneme vodou a necháme je okapat.
  2. Hovězí maso omyjeme vodou, osušíme a nakrájíme na tenké proužky, které naklepeme, opepříme a osolíme.
  3. Těstoviny dáme vařit do hrnce s mírně osolenou vodou.
  4. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm za stálého míchání opečeme nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek. Zeleninu mírně posypeme zázvorem. Pak do pánve přidáme nakrájenou papriku, žampiony a proužky masa, opepříme a osolíme, promícháme a za stálého míchání vše smažíme přibližně 5 minut. Do pánve potom přilijeme sójovou omáčku a víno a pod pokličkou vše dusíme, až je maso měkké. Pokud je omáčka příliš řídká, necháme ji vařit, až zhoustne.
  5. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat, promícháme je s masovou směsí v pánvi. Pak vše rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.