Těstoviny s hovězím masem, paprikou a žampiony
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
5 ks |
Hovězí maso zadní |
400 g |
Nudle vaječné |
400 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
3 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
1 dl |
Voda pitná |
1 l |
Žampiony čerstvé |
100 g |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme je na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme z ní jádřinec, omyjeme ji studenou vodou a nakrájíme nadrobno. Malé žampiony opláchneme vodou a necháme je okapat.
- Hovězí maso omyjeme vodou, osušíme a nakrájíme na tenké proužky, které naklepeme, opepříme a osolíme.
- Těstoviny dáme vařit do hrnce s mírně osolenou vodou.
- Ve větší pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm za stálého míchání opečeme nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek. Zeleninu mírně posypeme zázvorem. Pak do pánve přidáme nakrájenou papriku, žampiony a proužky masa, opepříme a osolíme, promícháme a za stálého míchání vše smažíme přibližně 5 minut. Do pánve potom přilijeme sójovou omáčku a víno a pod pokličkou vše dusíme, až je maso měkké. Pokud je omáčka příliš řídká, necháme ji vařit, až zhoustne.
- Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat, promícháme je s masovou směsí v pánvi. Pak vše rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.