Těstoviny Tagliatelle s česnekovou omáčkou
Ingredience
Bazalka |
1 hrst |
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
4 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
4 polévková lžíce |
Špenát mražený |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr smetanový tavený 45% |
120 g |
Tagliatelle |
500 g |
Voda pitná |
1 l |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na plátky. Špenát rozmrazíme, vymačkáme z něj přebytečnou tekutinu a nakrájíme ho na malé kousky. Bazalku opláchneme vodou a nasekáme ji najemno.
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě tak, aby byly měkké, ale zároveň pevné. Uvařené scedíme a necháme v sítu okapat.
- Ve velké pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm osmažíme nakrájemné cibulky a česnek. Pak přidáme žampiony a dusíme je pod pokličkou přibližně 5 minut doměkka. Do pánve potom přimícháme špenát a měkký sýr, který necháme roztavit. Přilijeme smetanu, vše mícháme a prohříváme. Do směsi v pánvi nakonec přidáme uvařené těstoviny, vše důkladně promícháme a dochutíme pepřem a solí.
- Těstoviny s omáčkou rozdělíme na servírovací talíře, posypeme je jemně nasekanou bazalkou a podáváme s pečivem.