Těstoviny Tagliatelle s česnekovou omáčkou

Ingredience


Bazalka 1 hrst
Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 4 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 4 polévková lžíce
Špenát mražený 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr smetanový tavený 45% 120 g
Tagliatelle 500 g
Voda pitná 1 l
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na plátky. Špenát rozmrazíme, vymačkáme z něj přebytečnou tekutinu a nakrájíme ho na malé kousky. Bazalku opláchneme vodou a nasekáme ji najemno.
  2. Těstoviny uvaříme v osolené vodě tak, aby byly měkké, ale zároveň pevné. Uvařené scedíme a necháme v sítu okapat.
  3. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm osmažíme nakrájemné cibulky a česnek. Pak přidáme žampiony a dusíme je pod pokličkou přibližně 5 minut doměkka. Do pánve potom přimícháme špenát a měkký sýr, který necháme roztavit. Přilijeme smetanu, vše mícháme a prohříváme. Do směsi v pánvi nakonec přidáme uvařené těstoviny, vše důkladně promícháme a dochutíme pepřem a solí.
  4. Těstoviny s omáčkou rozdělíme na servírovací talíře, posypeme je jemně nasekanou bazalkou a podáváme s pečivem.