Špagety s olivami a lilkem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule červená 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Lilek 4 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olivy černé 150 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 3 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 500 g
Špagety 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Lilky nakrájíme na čtrtky. Sterilovaná rajčata necháme okapat a pak je nakrájíme na velmi malé kousky.
  2. Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit špagety.
  3. Ve větší pánvi rozehřejeme lžíci oleje a opečeme v něm dozlatova nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a lilky s citronovu šťávou. Pak přidáme nakrájená rajčata a protlak, dochutíme pepřem a solí, promícháme a necháne na mírném ohni vařit přibližně 15 minut. Během vařemí směs občas zamícháme. Pak do ní přidáme olivy a ještě 5 minut vaříme.
  4. Špagety, které jsme během vaření omáčky uvařili tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné, scedíme, promícháme se zbylým olejem, rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou z pánve a podáváme.