Špagety s olivami a lilkem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule červená |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Lilek |
4 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olivy černé |
150 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
3 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
500 g |
Špagety |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Lilky nakrájíme na čtrtky. Sterilovaná rajčata necháme okapat a pak je nakrájíme na velmi malé kousky.
- Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit špagety.
- Ve větší pánvi rozehřejeme lžíci oleje a opečeme v něm dozlatova nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a lilky s citronovu šťávou. Pak přidáme nakrájená rajčata a protlak, dochutíme pepřem a solí, promícháme a necháne na mírném ohni vařit přibližně 15 minut. Během vařemí směs občas zamícháme. Pak do ní přidáme olivy a ještě 5 minut vaříme.
- Špagety, které jsme během vaření omáčky uvařili tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné, scedíme, promícháme se zbylým olejem, rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou z pánve a podáváme.