Těstovinový salát s červenou řepou

Ingredience


Červená řepa 400 g
Česnek 2 stroužek
Hořčice 1 kávová lžička
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 4 ks
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Rigatoni 400 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Červenou řepu oškrábeme, omyjeme a nakrájíme ji na malé kousky, které uvaříme doměkka. Uvařenou řepu scedíme a necháme okapat.
  2. Sterilovaná rajčata v mixéri rozdrtíme.
  3. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Čerstvá rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Salát opláchneme studenou vodou, odkrojíme z něj pěkné listy, necháme je okapat a rozložíme na talíře.
  4. Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny.
  5. V hrnci rozehřejeme olej a krátce v něm opečeme prolisovaný česnek. Pak přidáme rozdrcená rajčata a necháme je za občasného míchání 10 minut vařit. Do hrnce potom dáme uvařenou červenou řepu a hořčici, dochutíme pepřem a solí, vše důkladně promícháme a prohřejeme.
  6. Uvařené těstoviny slijeme, rozdělíme je na listy salátu na servírovacích talířích, přidáme k nim směs s řepou, obložíme je nakrájenými kolečky čerstvých rajčat a podáváme.