Těstovinový salát s červenou řepou
Ingredience
Červená řepa |
400 g |
Česnek |
2 stroužek |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny Rigatoni |
400 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Červenou řepu oškrábeme, omyjeme a nakrájíme ji na malé kousky, které uvaříme doměkka. Uvařenou řepu scedíme a necháme okapat.
- Sterilovaná rajčata v mixéri rozdrtíme.
- Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Čerstvá rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Salát opláchneme studenou vodou, odkrojíme z něj pěkné listy, necháme je okapat a rozložíme na talíře.
- Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny.
- V hrnci rozehřejeme olej a krátce v něm opečeme prolisovaný česnek. Pak přidáme rozdrcená rajčata a necháme je za občasného míchání 10 minut vařit. Do hrnce potom dáme uvařenou červenou řepu a hořčici, dochutíme pepřem a solí, vše důkladně promícháme a prohřejeme.
- Uvařené těstoviny slijeme, rozdělíme je na listy salátu na servírovacích talířích, přidáme k nim směs s řepou, obložíme je nakrájenými kolečky čerstvých rajčat a podáváme.