Těstoviny Penne se zeleninou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olivy černé 2 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 1 hrst
Rajčata 16 ks
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny penne 400 g
Víno bílé 1.5 dl
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Papriky podélně rozřízneme, odstraníme z nich jádřince, opláchneme je studenou vodou a nakrájíme je na příčně proužky. Rajčáta omyjeme a nakrájíme na poloviny. Olivy rozkrájíme na čtvrtky. Petrželku opláchneme vodou a okapanou najemno nasekáme.
  2. V hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené těstoviny slijeme a udržujeme teplé.
  3. V pánvi rozehřejeme olej s máslem a krátce v něm osmažíme česnek. Pak do pánve přisypeme nakrájené papriky a za stálého míchání je přibližně 5 minut smažíme. Potom přidáme půlky rajčat a čtvrtky oliv, přilijeme víno, dochutíme pepřem a solí a 5 minut necháme vařit, až omáčka zhoustne.
  4. Těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme je směsí z pánve, posypeme nakrájenou petrželkou a podáváme.