Syrečníky

Ingredience


Kmín drcený 5 g
Mouka polohrubá 500 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Sádlo škvařené 60 g
Sůl 5 g
Tvarůžky olomoucké malé 400 g
Vejce slepičí 3 ks
Droždí 40 g
Mléko polotučné 3 dl
Mouka polohrubá 20 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z teplého mléka, soli, droždí a lžíce mouky necháme vzejít kvásek. V míse smícháme 2 vejce, sádlo, sůl, mouku, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které zakryté necháme v teple 2 hodiny kynout. Vyklopíme na pomoučený vál, z kousků těsta uválíme v dlani kuličky, které na vále zploštíme na placky a naplníme nadrobno nakrájenými tvarůžky. Dobře uzavřeme a v dlaních zaoblíme, poklademe na sádlem (3 lžíce) vymazaný plech dál od sebe, protože ještě nabydou. Necháme hodinu kynout. Vykynulé bochánky natřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.