Syrečníky
Ingredience
Kmín drcený |
5 g |
Mouka polohrubá |
500 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Sádlo škvařené |
60 g |
Sůl |
5 g |
Tvarůžky olomoucké malé |
400 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Droždí |
40 g |
Mléko polotučné |
3 dl |
Mouka polohrubá |
20 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z teplého mléka, soli, droždí a lžíce mouky necháme vzejít kvásek. V míse smícháme 2 vejce, sádlo, sůl, mouku, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které zakryté necháme v teple 2 hodiny kynout. Vyklopíme na pomoučený vál, z kousků těsta uválíme v dlani kuličky, které na vále zploštíme na placky a naplníme nadrobno nakrájenými tvarůžky. Dobře uzavřeme a v dlaních zaoblíme, poklademe na sádlem (3 lžíce) vymazaný plech dál od sebe, protože ještě nabydou. Necháme hodinu kynout. Vykynulé bochánky natřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.