Řezy z listového těsta s baby špenátem
Ingredience
Baby špenát |
550 g |
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
0.5 kávová lžička |
Listové těsto |
250 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
4 polévková lžíce |
Pepř bílý |
3 špetka |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
240 g |
Voda pitná |
1 l |
Pepř 4 barev |
4 polévková lžíce |
Semínka slunečnicová loupaná |
2 polévková lžíce |
Sůl mořská |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Omyté listy baby špenátu spaříme vařící vodou, necháme okapat a pokrájíme je na nudličky. V hrnci rozehřejeme máslo, na které dáme listy baby špenátu a pod poklicí podusíme při mírné teplotě do doby, až se odpaří voda. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, bílý pepř, citrónovou šťávu promícháme.
- Listové těsto rozdělíme na 2 díly. Rozválíme je na pomoučeném vále na pláty silné asi 2-3 mm. Každý díl těsta posypeme jemně pomletou strouhankou, rozložíme špenát, na něj poklademe kousky čerstvého ovčího sýru, posypeme pokrájenými vlašskými ořechy, pokapeme olivovým olejem a těsta stočíme do závinů.
- Přeneseme je na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme ma povrchu rozšlehaným vejcem, jeden závin posypeme slunečnicovými semínky, druhý posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a hrubou solí.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180°C-200°°C přibližně 25-30 minut dozlatova.
- Upečené vychladlé záviny nakrájíme na šikmé řezy a podáváme.