Řezy z listového těsta s baby špenátem

Ingredience


Baby špenát 550 g
Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 0.5 kávová lžička
Listové těsto 250 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Ořechy vlašské 4 polévková lžíce
Pepř bílý 3 špetka
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 240 g
Voda pitná 1 l
Pepř 4 barev 4 polévková lžíce
Semínka slunečnicová loupaná 2 polévková lžíce
Sůl mořská 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté listy baby špenátu spaříme vařící vodou, necháme okapat a pokrájíme je na nudličky. V hrnci rozehřejeme máslo, na které dáme listy baby špenátu a pod poklicí podusíme při mírné teplotě do doby, až se odpaří voda. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, bílý pepř, citrónovou šťávu promícháme.
  2. Listové těsto rozdělíme na 2 díly. Rozválíme je na pomoučeném vále na pláty silné asi 2-3 mm. Každý díl těsta posypeme jemně pomletou strouhankou, rozložíme špenát, na něj poklademe kousky čerstvého ovčího sýru, posypeme pokrájenými vlašskými ořechy, pokapeme olivovým olejem a těsta stočíme do závinů.
  3. Přeneseme je na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme ma povrchu rozšlehaným vejcem, jeden závin posypeme slunečnicovými semínky, druhý posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a hrubou solí.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C-200°°C přibližně 25-30 minut dozlatova.
  5. Upečené vychladlé záviny nakrájíme na šikmé řezy a podáváme.