Pečené křepelka v octové omáčce
Ingredience
Balsamico ocet |
2 polévková lžíce |
Křepelka |
750 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
4 špetka |
Petržel - nať |
50 g |
Sůl |
4 špetka |
Tymián čerstvý |
50 g |
Vývar drůbeží |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme a osušíme křepelky, osolíme, opepříme. Do břicha jim vložíme tymián, petržel a sepneme je párátkem.
- V pekáči rozehřejeme olej, křepelky na něm po všech stranách opečeme.
- Přilijeme do pekáče vývar a balzamikový ocet, poté pekáč přikryjeme poklicí, pečeme 15 minut při střední teplotě. Během pečení křepelky přeléváme šťávou, následně je vyjmeme. Ještě před podáváním do omáčky zašleháme zbytek másla.