Pečené křepelka v octové omáčce

Ingredience


Balsamico ocet 2 polévková lžíce
Křepelka 750 g
Máslo čerstvé 50 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 4 špetka
Petržel - nať 50 g
Sůl 4 špetka
Tymián čerstvý 50 g
Vývar drůbeží 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme a osušíme křepelky, osolíme, opepříme. Do břicha jim vložíme tymián, petržel a sepneme je párátkem.
  2. V pekáči rozehřejeme olej, křepelky na něm po všech stranách opečeme.
  3. Přilijeme do pekáče vývar a balzamikový ocet, poté pekáč přikryjeme poklicí, pečeme 15 minut při střední teplotě. Během pečení křepelky přeléváme šťávou, následně je vyjmeme. Ještě před podáváním do omáčky zašleháme zbytek másla.