Osvěžující salát se sušenou šunkou a kapari
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Hrášek mražený |
4 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
3 špetka |
Prosciutto sušené |
100 g |
Rajčata |
2 ks |
Rajčata sušená sterilovaná |
6 ks |
Rajčata žlutá |
2 ks |
Rukola |
70 g |
Salát ledový |
70 g |
Salát listový Dubáček |
70 g |
Salát Polníček |
70 g |
Salát římský |
70 g |
Sůl mořská |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
4 dl |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Kapary |
10 ks |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 1 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Minimálně 4 druhy salátů (ledový salát, polníček, rukola, dubáček, římský salát..) důkladně omyjeme, z listů setřepeme vodu, prsty salát potrháme a dáme do větší mísy. Omytá červená i žlutá rajčata pokrájíme na osminky, přidáme je k salátu. Nakládaná sušená rajčata nakrájíme na proužky. Jarní cibuli očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Čerstvý kopr drobně posekáme. Tenké plátky sušené šunky s polu s koprem a sušenými rajčaty přidáme do mísy k salátu.
- V rendlíku přivedeme k varu asi 4 dl vody, ve které povaříme (asi 1 minutu) zelený mražený hrášek. Scedíme a zchladíme pod studenou vodou, necháme okapat a dáme k salátu.
- Do malé misky dáme kapari, které rozmělníme vidličkou, opepříme, ochutíme citrónovou šťávou, přilijeme olivový olej, promícháme a směs přidáme k salátu.
- Salát se všemi ingrediencemi důkladně promícháme, podle chuti případně dosolíme a opepříme. Salát rozdělíme do misek a servírujeme vychlazený.