Osvěžující salát se sušenou šunkou a kapari

Ingredience


Cibule 2 ks
Hrášek mražený 4 polévková lžíce
Kopr čerstvý 2 polévková lžíce
Pepř bílý 3 špetka
Prosciutto sušené 100 g
Rajčata 2 ks
Rajčata sušená sterilovaná 6 ks
Rajčata žlutá 2 ks
Rukola 70 g
Salát ledový 70 g
Salát listový Dubáček 70 g
Salát Polníček 70 g
Salát římský 70 g
Sůl mořská 0.5 kávová lžička
Voda pitná 4 dl
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Kapary 10 ks
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Minimálně 4 druhy salátů (ledový salát, polníček, rukola, dubáček, římský salát..) důkladně omyjeme, z listů setřepeme vodu, prsty salát potrháme a dáme do větší mísy. Omytá červená i žlutá rajčata pokrájíme na osminky, přidáme je k salátu. Nakládaná sušená rajčata nakrájíme na proužky. Jarní cibuli očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Čerstvý kopr drobně posekáme. Tenké plátky sušené šunky s polu s koprem a sušenými rajčaty přidáme do mísy k salátu.
  2. V rendlíku přivedeme k varu asi 4 dl vody, ve které povaříme (asi 1 minutu) zelený mražený hrášek. Scedíme a zchladíme pod studenou vodou, necháme okapat a dáme k salátu.
  3. Do malé misky dáme kapari, které rozmělníme vidličkou, opepříme, ochutíme citrónovou šťávou, přilijeme olivový olej, promícháme a směs přidáme k salátu.
  4. Salát se všemi ingrediencemi důkladně promícháme, podle chuti případně dosolíme a opepříme. Salát rozdělíme do misek a servírujeme vychlazený.