Drůbeží roládky s tymiánem

Ingredience


Kuřecí prsa 500 g
Máslo čerstvé 70 g
Paprika mletá sladká 5 g
Pepř černý mletý 6 g
Sůl 10 g
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Tymián čerstvý 30 g
Víno bílé 1 dl
Voda pitná 3.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa naporcujeme na menší plátky, jemně naklepeme přes mikroten, osolíme, opepříme, poklademe plátky sýra a vložíme lístky tymiánu. Svineme každý plátek do roládky, ovineme nití nebo spíchneme párátky, na rozpáleném másle opečeme zprudka ze všech stran, poprášíme paprikou a podlijeme horkou vodou, poté dusíme zakryté do měkka. Když je maso hotové, zalijeme ho vínem, dosolíme a ještě pár minut povaříme. Nasekáme pár lístků tymiánu a pro ozdobu do již odstaveného pokrmu nasypeme.