Drůbeží roládky s tymiánem
Ingredience
Kuřecí prsa |
500 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Paprika mletá sladká |
5 g |
Pepř černý mletý |
6 g |
Sůl |
10 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Tymián čerstvý |
30 g |
Víno bílé |
1 dl |
Voda pitná |
3.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsa naporcujeme na menší plátky, jemně naklepeme přes mikroten, osolíme, opepříme, poklademe plátky sýra a vložíme lístky tymiánu. Svineme každý plátek do roládky, ovineme nití nebo spíchneme párátky, na rozpáleném másle opečeme zprudka ze všech stran, poprášíme paprikou a podlijeme horkou vodou, poté dusíme zakryté do měkka. Když je maso hotové, zalijeme ho vínem, dosolíme a ještě pár minut povaříme. Nasekáme pár lístků tymiánu a pro ozdobu do již odstaveného pokrmu nasypeme.