Tortilla po španělsku

Ingredience


Brambory 450 g
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Olej olivový 1.5 dl
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 3 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očistíme česnek a cibuli. Česnek rozkrájíme ho na poloviny, cibuli pokrájíme na drobno, oloupané a omyté brambory krájíme na plátky V misce vyšleháme vejce se solí a pepřem, malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, posekáme na drobno. Petrželovou nať omyjeme, drobně pokrájíme, odložíme do misky.
  2. V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme na něj česnek a plátky brambor. Brambory smažíme při střední teplotě, osolíme je, přidáme chili papričku a průběžně je obracíme. Smažíme přibližně 20 minut. Když jsou měkké, přidáme cibuli a smažíme společně.
  3. V míse rozšleháme vejce se solí a pepřem. Brambory s cibulí vyklopíme k vejcím (česnek ne, ten vyhodíme), směs promícháme.
  4. Do čisté pánve nalijeme asi 2 - 3 lžíce oleje. Jakmie se rozpálí, vlijeme vaječnou směs s bramborami a smažíme z jedné strany do zlatohněda. Bramborovou tortilu obrátíme tak, že na pánev přiklopíme mělký talíř, pánev obratíme, takže se tortilla obrátí. Vložíme ji neosmaženou stranu na pánev, následně osmažíme druhou stranu do zlatova. Podáváme ji posypanou petrželkou, rozkrájenou na trojúhelníky, teplou i studenou.