Smažené rýžové noky na čerstvém salátu, křepelčí vajíčka, rajčatový dresink
Ingredience
Bazalka |
12 ks |
Cibule |
50 g |
Kari koření |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g |
Mrkev kořen |
150 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
Rýže loupaná |
200 g |
Salát ledový |
400 g |
Strouhanka |
80 g |
Sůl |
15 g |
Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
150 g |
Vejce křepelčí |
10 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Balsamico ocet |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 špetka |
Olej olivový |
50 g |
Protlak rajčatový |
100 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži důkladně propereme pod tekoucí vodou. Cibuli nasekáme najemno a krátce orestujeme v pánvi na rozpáleném oleji. Přisypeme rýži a osmahneme. Přidáme sůl, kari koření a podlijeme vodou. Vaříme doměkka, mezitím občas promícháme. Poté necháme vychladnout.
- Mezitím otrháme větší listy bazalky, sýr pokrájíme na klínky. Prsty namočenými ve vodě tvarujeme z rýže bochánky a zabalíme do nich sýr zatočený v listu bazalky. Noky obalíme v mouce, rozšlehném vejci a strouhance. Na rozpáleném oleji smažíme cca 1 minutu po všech stranách.
- Křepelčí vajíčka vložíme do vroucí vody a necháme vařit cca 4 minuty. Po odstavení zchladíme v ledové vodě a oloupeme. Mrkev pokrájíme na proužky. Saláty propláchneme, necháme okapat a natrháme. Na dresink smícháme rajčatový protlak s olivovým olejem, ochutíme solí, osladíme a zakápneme balsamicem.
- Do středu každého talíře naaranžujeme hromádku salátu ochuceného dresinkem. Na něj rozdělíme našikmo překrojené noky, doplníme rozčtvrcenými vajíčky, posypeme mrkví a pokapeme dresinkem. Ihned podáváme.