Smažené rýžové noky na čerstvém salátu, křepelčí vajíčka, rajčatový dresink

Ingredience


Bazalka 12 ks
Cibule 50 g
Kari koření 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 80 g
Mrkev kořen 150 g
Olej rostlinný 100 ml
Rýže loupaná 200 g
Salát ledový 400 g
Strouhanka 80 g
Sůl 15 g
Sýr Hermelín (Camember, Encián) 150 g
Vejce křepelčí 10 g
Vejce slepičí 2 ks
Balsamico ocet 1 polévková lžíce
Cukr krupice 1 špetka
Olej olivový 50 g
Protlak rajčatový 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži důkladně propereme pod tekoucí vodou. Cibuli nasekáme najemno a krátce orestujeme v pánvi na rozpáleném oleji. Přisypeme rýži a osmahneme. Přidáme sůl, kari koření a podlijeme vodou. Vaříme doměkka, mezitím občas promícháme. Poté necháme vychladnout.
  2. Mezitím otrháme větší listy bazalky, sýr pokrájíme na klínky. Prsty namočenými ve vodě tvarujeme z rýže bochánky a zabalíme do nich sýr zatočený v listu bazalky. Noky obalíme v mouce, rozšlehném vejci a strouhance. Na rozpáleném oleji smažíme cca 1 minutu po všech stranách.
  3. Křepelčí vajíčka vložíme do vroucí vody a necháme vařit cca 4 minuty. Po odstavení zchladíme v ledové vodě a oloupeme. Mrkev pokrájíme na proužky. Saláty propláchneme, necháme okapat a natrháme. Na dresink smícháme rajčatový protlak s olivovým olejem, ochutíme solí, osladíme a zakápneme balsamicem.
  4. Do středu každého talíře naaranžujeme hromádku salátu ochuceného dresinkem. Na něj rozdělíme našikmo překrojené noky, doplníme rozčtvrcenými vajíčky, posypeme mrkví a pokapeme dresinkem. Ihned podáváme.