Pečená kachna na broskvích

Ingredience


Broskve 2 ks
Celer bulvový 0.5 ks
Kachna domácí 1000 g
Martell cognac 2 cl
Máslo čerstvé 30 g
Mrkev kořen 1 ks
Nakládaný zelený pepř 1 polévková lžíce
Olej z pšeničných klíčků 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kořen 1 ks
Sůl 2 špetka
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kachnu opláchneme a osušíme, osolíme, opepříme.
  2. Drůbky (krk, žaludek, srdce a špičky křídel) vložíme do osolené vody. Oškrábeme zeleninu - mrkev, petržel a celer, pokrájíme na kostičky. Přidáme do hrnce k drůbkům a uvaříme vývar.
  3. Předehřejeme troubu na 180 °C.
  4. Na pekáč vlijeme olej a kachnu opečeme po všech stranách. Vložíme do trouby a podlijeme hotovým vývarem. Pečeme 60 minut do měkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou.
  5. Omyjeme a oloupeme broskve, rozpůlíme je a odstraníme pecky. Jednu z broskví potom nakrájíme na díly a druhou broskev rozmixujeme v mixéru.
  6. Upečenou kachnu vyndáme z pekáče. Šťávu přecedíme přes síto a odebereme z ní tuk.
  7. K vypečené šťávě přidáme rozmixovanou broskev, koňak a 250 ml vývaru z drůbků. Odpařujeme, dokud nezhoustne. Vložíme lžíci zeleného pepře.
  8. Rozmixujeme kachní játra, přidáme k nim máslo, lisujeme je do omáčky. Zahřejeme, ale už nevaříme. Druhou broskev rozkrájenou na dílky opečeme na másle a přidáme do omáčky.
  9. Rozporcujeme kachnu a podáváme ji s omáčkou.