Pečená kachna obložená granátovými jablky
Ingredience
Celer bulvový |
0.5 ks |
Jablko granátové |
3 ks |
Kachna domácí |
1000 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej z pšeničných klíčků |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kořen |
1 ks |
Sůl |
2 špetka |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kachnu opláchneme a osušíme. Osolíme ji a opepříme.
- Drůbky (krk, žaludek, srdce a špičky křídel) vložíme do osolené vody. Oškrábeme zeleninu - mrkev, petržel a celer, pokrájíme na kostičky. Přidáme do hrnce k drůbkům a uvaříme vývar.
- Předehřejeme troubu na 180 °C.
- Na pekáč vlijeme olej a kachnu opečeme po všech stranách. Vložíme do trouby a podlijeme hotovým vývarem. Pečeme 60 minut do měkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou.
- 2 granátová jablka rozpůlíme a vylisujeme z nich šťávu.
- Upečenou kachnu vyndáme z pekáče. Šťávu přecedíme přes síto a odebereme z ní tuk. K vypečené šťávě přidáme šťávu z graátových jablek a 125 ml vývaru z drůbků. Odpařujeme, dokud nezhoustne.
- Rozmixujeme kachní játra a přidáme k nim máslo, lisujeme je do omáčky. Zahřejeme, ale už nevaříme. Rozpůlíme zbylé granátové jablko a vybereme z něj dužnatá jadérka a opečeme je na másle. Přidáme je do omáčky.
- Rozporcujeme kachnu a podáváme ji s omáčkou.