Pečená kachna obložená granátovými jablky

Ingredience


Celer bulvový 0.5 ks
Jablko granátové 3 ks
Kachna domácí 1000 g
Máslo čerstvé 30 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej z pšeničných klíčků 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kořen 1 ks
Sůl 2 špetka
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kachnu opláchneme a osušíme. Osolíme ji a opepříme.
  2. Drůbky (krk, žaludek, srdce a špičky křídel) vložíme do osolené vody. Oškrábeme zeleninu - mrkev, petržel a celer, pokrájíme na kostičky. Přidáme do hrnce k drůbkům a uvaříme vývar.
  3. Předehřejeme troubu na 180 °C.
  4. Na pekáč vlijeme olej a kachnu opečeme po všech stranách. Vložíme do trouby a podlijeme hotovým vývarem. Pečeme 60 minut do měkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou.
  5. 2 granátová jablka rozpůlíme a vylisujeme z nich šťávu.
  6. Upečenou kachnu vyndáme z pekáče. Šťávu přecedíme přes síto a odebereme z ní tuk. K vypečené šťávě přidáme šťávu z graátových jablek a 125 ml vývaru z drůbků. Odpařujeme, dokud nezhoustne.
  7. Rozmixujeme kachní játra a přidáme k nim máslo, lisujeme je do omáčky. Zahřejeme, ale už nevaříme. Rozpůlíme zbylé granátové jablko a vybereme z něj dužnatá jadérka a opečeme je na másle. Přidáme je do omáčky.
  8. Rozporcujeme kachnu a podáváme ji s omáčkou.