Kuře grilované s marinádou a černým pivem
Ingredience
Kuře |
1000 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
2 špetka |
Tymián čerstvý |
10 g |
Olej z pšeničných klíčků |
4 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
5 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuře opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme.
- Připravíme gril, do břicha kuřete vložíme tymián, oloupané šalotky a petržel, sepneme párátkem.
- V misce připravíme marinádu: smícháme olej, papriku, rajčatový protlak a tymián. Rozdělíme marinádu na poloviny, jednou polovinou marinády potřeme kuře a necháme 30 minut odpočinout.
- Poté kuře navlékneme na grilovací jehlu a vložíme na gril. Grilujeme 60 minut, přitom neustále otáčíme a potíráme druhou polovinou marinády. Deset minut před koncem grilování kuře ještě potřeme černým pivem. Dopečeme do křupava a servírujeme.