Kuře grilované s marinádou a černým pivem

Ingredience


Kuře 1000 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 10 g
Šalotka 2 ks
Sůl 2 špetka
Tymián čerstvý 10 g
Olej z pšeničných klíčků 4 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 5 polévková lžíce
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme.
  2. Připravíme gril, do břicha kuřete vložíme tymián, oloupané šalotky a petržel, sepneme párátkem.
  3. V misce připravíme marinádu: smícháme olej, papriku, rajčatový protlak a tymián. Rozdělíme marinádu na poloviny, jednou polovinou marinády potřeme kuře a necháme 30 minut odpočinout.
  4. Poté kuře navlékneme na grilovací jehlu a vložíme na gril. Grilujeme 60 minut, přitom neustále otáčíme a potíráme druhou polovinou marinády. Deset minut před koncem grilování kuře ještě potřeme černým pivem. Dopečeme do křupava a servírujeme.